De bus (2)

Door pcprutser op donderdag 9 juni 2011 20:11 - Reacties (23)
Categorie: Blog, Views: 3.903

Een halte verder stapt er altijd een vrouw in die er een beetje excentriek uitziet. Een iets te dik gelipstifte mond en zwart strak gestyled haar.
Natuurlijk stappen er bij die halte meer mensen in. Maar laatst had ze met een meisje, die bij dezelfde halte instapt, een heel gesprek! Het leek of ze elkaar al langer dan vandaag kenden. En gelukkig zaten ze voor mij, waardoor ik toch de neiging had m'n oordopjes uit m'n oor te trekken en het gesprek te gaan volgen. Wat ik uiteindelijk toch maar niet gedaan heb.

Wederom een paar haltes verder stapt er tegenwoordig een soort boswachter in. Een vale donkergroene rib-broek, daarbij komt ook nog eens dat die veel, maar dan ook veel te ruim is en het lijkt of de broek zijn langste tijd heeft gehad. Ook heeft hij een lekker warme Siberische muts en te dikke handschoenen. Zodra hij zijn chipkaart voor het kastje heeft gehaald, moet dat pasje weer zijn portemonnee in. Maar hij heeft niet zomaar een portemonnee, maar een vrij kinderlijke. Vervolgens gaat z'n handschoen weer aan en zingt hij het met dichte winterjas uit tot in Arnhem! En ik zit al te zweten in die bloedhete bus.

Volgende: De bus (1) 05-'11 De bus (1)

Reacties


Door Tweakers user Lothlorien67, donderdag 9 juni 2011 20:43

goh... wel een heel gesprek :o . Tis toch wat met die mensen tegenwoordig.

Door Tweakers user Poenzkie, donderdag 9 juni 2011 21:15

http://www.themaskedblogg...s/thanks_for_the_info.jpg

[Reactie gewijzigd op donderdag 9 juni 2011 21:15]


Door Tweakers user _Eend_, donderdag 9 juni 2011 21:41

Het is wat met Arnhem. Ik liep woensdag het centrum in, en toen stikte het daar van de veertigers met Iron Maiden t-shirts! En allemaal waren ze gesprekken aan het voeren met elkaar, sommigen zaten zelfs te lachen. En dan kwam er weer zo'n meisje langs met een dienblad vol bier, de glazen werden op de tafeltjes gezet, en toen gingen die veertigers allemaal bier drinken.

Ik ga ook een blogartikel schrijven! :+

Door Tweakers user IStealYourGun, donderdag 9 juni 2011 21:51

Zeker dat je de normale bus neemt?

Door Tweakers user Hadron, donderdag 9 juni 2011 22:07

... eventjes geduld nog, want het busje komt zo ^_^

Door Tweakers user Lieuwe15, donderdag 9 juni 2011 22:21

Waar is de Clou???
Je lijkt wel een vrouw :+

Door Tweakers user Tsurany, donderdag 9 juni 2011 22:26

En dan vraag ik me af hoe jij er uit ziet als je zo enorm oordeelt over mensen.

Door Tweakers user Gish, donderdag 9 juni 2011 22:45

Tsurany schreef op donderdag 09 juni 2011 @ 22:26:
En dan vraag ik me af hoe jij er uit ziet als je zo enorm oordeelt over mensen.
<rant> Het is geen bus... Maar een spiegel! </rant>


Door Tweakers user Huismus, vrijdag 10 juni 2011 00:43

En weet je, de mensen die er intenligent genoeg voor zijn in de bus omschrijven jouw als 'de man die altijd MP3 luistert'. Kijk eens of er ook mensen zijn die jouw observeren.

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 10 juni 2011 07:49

waardoor ik toch de neiging had m'n oordopjes uit m'n oor te trekken en het gesprek te gaan volgen. Wat ik uiteindelijk toch maar niet gedaan heb.
Als je dat wenst te doen zonder aandacht te trekken haal je even je muziekspeler boven en verlaag je het volume tot 0.

Door Tweakers user Gammro, vrijdag 10 juni 2011 07:51

Huismus schreef op vrijdag 10 juni 2011 @ 00:43:
En weet je, de mensen die er intenligent genoeg voor zijn in de bus omschrijven jouw als 'de man die altijd MP3 luistert'. Kijk eens of er ook mensen zijn die jouw observeren.
En jouw moet je in beide zinnen vervangen door jou[/grammarnazi]

Sorry, ben een beetje in een bui om alles te verbeteren :P

Door Tweakers user Mizitras, vrijdag 10 juni 2011 09:10

Blokker_1999 schreef op vrijdag 10 juni 2011 @ 07:49:
[...]


Als je dat wenst te doen zonder aandacht te trekken haal je even je muziekspeler boven en verlaag je het volume tot 0.
duidelijk een tip van een pro ;)

Door Tweakers user Mizitras, vrijdag 10 juni 2011 09:12

Gammro schreef op vrijdag 10 juni 2011 @ 07:51:
[...]

En jouw moet je in beide zinnen vervangen door jou[/grammarnazi]

Sorry, ben een beetje in een bui om alles te verbeteren :P
Waar staat je onderwerp in je laatste zin ? Sorry, maar ik ben nu in een bui om dit even op te merken. :p

Door Tweakers user Mizitras, vrijdag 10 juni 2011 09:16

Tsurany schreef op donderdag 09 juni 2011 @ 22:26:
En dan vraag ik me af hoe jij er uit ziet als je zo enorm oordeelt over mensen.
Wordt hij andersom ook niet door iedereen die hem aankijkt in de bus beoordeelt ? Kom kom nou, we doen het instinctief. 't Is niet zo dat Wouter in zijn post zo ver gaat, om de mensen kinderlijk te noemen, wanneer ze een kinderlijk uitziende geldbeugel bovenhalen hé.

Zo gek of 'verkeerd' vind ik zijn bemerkingen uit het dagelijks openbaar vervoer niet. Noch abnormaal, noch beledigend. (Maar spreekt me ook niet echt aan, zoals meeste blogs hoor, om nu wijzer of geamuseerd huiswaarts te keren en vaker een blog te bekijken. )

Door Tweakers user sinner2stroke, vrijdag 10 juni 2011 09:38

Gestyled of gestijld?

Door Tweakers user swartzkip, vrijdag 10 juni 2011 09:53

Stijl, restyle, krul.. studioline..

Door Tweakers user CodeCaster, vrijdag 10 juni 2011 10:24

Dus wacht; je hebt een gesprek niet afgeluisterd en naar een boswachter gekeken? Wat een avontuur moet jouw busreis zijn geweest!

:P

Door Tweakers user kipusoep, vrijdag 10 juni 2011 11:47

Bij deze vast "De bus (3 t/m 5)":

De Bus (3)
Geplaatst op 31 januari 2011 door Wouter Kelderman
Meestal als je in de bus stapt is het duidelijk welk nummer deze heeft, en ook waar de bus naartoe zal gaan. Meestal ja, tot afgelopen vrijdag avond.Normaal gesproken ben ik op vrijdag niet nog zo laat in Arnhem. Het komt omdat er een open dag was van school, waar iedereen om de beurt bij aanwezig zou zijn, om zo de geïnteresseerde mens van informatie te voorzien.
Ik werd afgelost, en kon dus naar huis. Ik kijk er altijd naar uit. De bus. Normaal gesproken moet ik er rekening mee houden dat de bus er in Arnhem zelf toch 20 minuten over doet om bij Willemsplein (‘The place to be’ wat overstappen betreft) aan te komen. Dit zorgt ervoor dat ik de bus naar Apeldoorn op een seconde of 60 tot 90 mis. Ik zie hem wel altijd voorlangs rijden, als mijn bus nog voor een verkeerslicht staat, maar ja dan is het al te laat.

En afgelopen vrijdag was het niet anders. Ik zag hem welis waar niet meer voorbij rijden, maar ik zag aan het lege platform dat ik te laat was. Gelukkig. Ik hoef dan maar een half uur te wachten. Het was ook nog lekker koud. Dus ik had zin om een stukje te lopen, en een MacFlurrie. Zo gezegd, zo gedaan. Lekker koud, en ik de tijd vloog voorbij.
Ineens kwam lijn 91 (die ik dus moet hebben) opdagen. Het stond op de bus, ik zweer het! En ik hoor nog 2 meiden tegen elkaar zeggen: ‘zo, die is mooi op tijd’ ander: ‘ja inderdaad, wat een meevaller’ EN DAT HEBBEN ZE ECHT GEZEGT!

Mooi! Ook al was het 5 minuten te vroeg. Er ging bij mij alleen geen belletje rinkelen dat de sneldienst nog niet geweest was (die komt altijd 10 minuten voor de 91), maar ja, er stond 91 op. Ik stap in, installeer mij lekker achterin (ja ik hou van overzicht), en de bus rijdt weg. Mooi, op naar huis. Ja jammer, ik zie op het schermpje: 231 staan. NEE! Duurt 15 minuten langer, moet een keer extra overstappen in Apeldoorn, maar ik kom thuis. En ach, ik heb toch al gegeten, dus doodgaan van de honger ga ik vandaag niet. Heb een lekker toetje gehad, en kan lekker warm van gratis vervoer genieten.

Ik had al gezien dat die Chinees die altijd met dezelfde bus naar Arnhem gaat, ook instapte, en ook een jongen die in Beekbergen (ik noem hem: ‘andere knakworst’ (waar de 231 dus niet eens in de buurt komt) uit moet stappen, stapte ook in. Dus ik was er van overtuigd dat ik goed zat. Was dus niet zo. Maarja, als zij echt heel erg verkeerd zaten, en het nog niet door hadden, had ik dus mijn moment om te genieten, ik verheugde mij erop hoe ze in paniek zouden raken en in een soort blinde paniek door de bus zouden rennen als dwazen met hun armen in de lucht. Het leek mij persoonlijk briljant om dat in het echt te zien, helemaal omdat ik graag dingen visualiseer, en dan kan kijken of het een beetje overeen komt.

Natuurlijk, bijna het einde van de snelweg, en er staat file. Voor mij geen punt, had geen haast en ach, ik vermaakte mij wel, muziek, grappig vooruitzicht en thuis komen deed ik ook wel. Het viel me op dat ineens iedereen om zich heen begon te kijken, alsof er iets ongewoons aan het plaats vinden was.
Kom op, we leven nog altijd in Nederland. Files horen daar bij, net als klompen, Goudse kaas die niet uit Gouda komt en windmolens. Ook nu zag ik voor me hoe mensen in blinde paniek door de bus zouden rennen. Beiden zijn overigens niet uitgekomen. Eenmaal aangekomen op het busstation in Apeldoorn stapten de Chinees en ‘Andere Knakworst’ gewoon uit, alsof het zo hoorde. Weer een illusie de wereld uit. Jammer.

Al met al toch nog redelijk op tijd thuis geweest. Een hele wijze les geleerd: als de bus te vroeg is, moet je dit navragen, want bussen horen alleen maar te laat te komen.

-------------------------------------------------------------------------

De Bus (4)
Geplaatst op 12 mei 2011 door Wouter Kelderman
Soms hoop je op comfort en dus een prettige reis, helemaal nu het de laatste tijd al flink warm is. Echter niets, is minder waar.
De bussen schijnen allemaal een spontaan probleem te hebben: de airco doet het niet! En meestal is de chauffeur te beroerd om de nood-luiken op het dak te openen (dat kan zelfs vanaf zijn stoel!) zodat er toch frisse en koel aanvoelende lucht de bus binnenstroomt. Nee, dat beetje comfort is mij niet gegund.

Als je vanaf Apeldoorn Beekbergen binnen rijdt, kom je bij een weg obstakel. Het is geen hobbel of kuil, maar een rare bocht om de snelheid eruit te halen. Alleen is bij de aanleg hiervan, enkele jaren geleden, niet zo veel (eigenlijk helemaal geen) rekening gehouden met de grote hoeveelheid bussen die er voorbij komen (toch zeker een stuk of 4 tot 6 per uur). Het ding is namelijk lastig te trotseren voor de meeste chauffeurs.
Meestal pakken ze één stoeprandje mee, wat ik (de passagier) voel als een onaangename hobbel. Tegenwoordig zit ik te tellen hoeveel stoepjes ze er mee pakken. Het record staat op 4(!). Ach, dat een chauffeur er moeite mee heeft, kan ik nog wel inkomen, alleen was de chauffeur van vanmiddag wel zo slim om in het rechte stukje ervoor al een stoeprandje mee te pakken, best wel knap. En laatst was er een chauffeur die bij ongeveer elke halte het stoepje mee pakte. Als hij het presteerde om de stoep te ontwijken stond hij overigens ook gelijk een meter van de halte af.

-------------------------------------------------------------------------

De bus (5)
Geplaatst op 9 juni 2011 door Wouter Kelderman
Soms zijn er zaken in het leven die nogal kunnen verbazen. Nou heb ik dat soms vrij snel. Een oranje auto, een kerncentrale die niet tegen water kan of een laptop scherm dat in een vrij normale positie al dicht klapt (daarover later meer).Omdat het toch een verhaal is in de serie ‘de bus’ hou ik het toch even bij verbazingen in de bus. Zo zag ik de buschauffeur vandaag een beetje een rare handeling plegen tijdens het ritje van Arnhem naar Apeldoorn. Eerst vermoedde ik nog dat hij een lekkere lolly naar binnen zat te werken, maar het bleek toch wat minder onschuldig! De buschauffeur had zijn rookpauze blijkbaar gemist, hij was immers twee minuten te vroeg bij de halte waar ik instap (en ik had een broodje gehaald, dus moest nog rennen ook!).
Het was geen lolly, maar een ordinaire sigaret, zo eentje die je moet aansteken met een aansteker enzo. Niet dat ik er last van had, want ach, ik zat toch helemaal achterin de bus, maar opmerkelijk vond ik het toch wel. Ook gelijk een afknapper, want hij reed verder netjes, geen stoepjes, geen mensen bij een halte voorbij gereden, geen halte overgeslagen waar iemand eruit wou. Sowieso zijn rokende mensen een afknapper.

Maar onze, inmiddels gedegradeerde naar een lager niveau, buschauffeur heeft blijkbaar lak aan zijn rechten op een rookvrije werkplek. Terwijl hij het heel anders aan had kunnen, en misschien ook wel had moeten aanpakken. Hij had die twee minuten die hij te vroeg was, gewoon op het busstation moeten wachten, daar nog een stuk van zijn luchtwegen asfalteren, om op tijd bij de halte aan te komen, waardoor ik niet had hoeven rennen, waardoor ik me niet verbaasd had over het opsteken van een sigaret (onder werktijd) en ik dus ook geen verhaal had. Eigenlijk is het maar goed ook dat hij die sigaret opstak. En eigenlijk zou ik hem daarvoor moeten bedanken, maarja, dat gaat mij dan weer net even te ver.

-------------------------------------------------------------------------

Btw; dit is echt wel een beetje raar en kansloos om te zeggen whiseguy: "Sowieso zijn rokende mensen een afknapper."

Door Tweakers user Aham brahmasmi, vrijdag 10 juni 2011 14:27

Nee, roken is kansloos, tenzij je een verhoogde kans op kanker (voor jezelf en mensen in je directe omgeving) een goed iets vindt.

Door Tweakers user Gamebuster, vrijdag 10 juni 2011 20:23

Zelfs als het helemaal zonder risico's was vind ik 't nog kansloos. Het stinkt, kost bakken vol geld, maakt je afhankelijk van iets nutteloos en is geen meerwaarde voor je leven.

Door Tweakers user Snowmiss, vrijdag 10 juni 2011 22:57

Bedankt kipusoep ;) Scheelt weer een paar tweakblogs :D

Door Tweakers user Practics, zaterdag 11 juni 2011 12:50

Aham brahmasmi schreef op vrijdag 10 juni 2011 @ 14:27:
Nee, roken is kansloos, tenzij je een verhoogde kans op kanker (voor jezelf en mensen in je directe omgeving) een goed iets vindt.
Weetje wat pas zielig is en een afknapper, mensen die altijd kankeren over rokers.
Terwijl ze zich zelf 3x in de week volstoppen met frituur, daar bij drinken en ook gewoon over straat lopen (uitlaatgassen) Dat is 10x dodelijker dan een passant die voorbij komt die een sigaretje rookt! Plus het feit dat je die andere dingen als roken ook allerlei kankers kunt krijgen. Face it 1 op de zoveel Nederlanders gaan dood aan kanker. Iedereen moet dus de keuze voor zich zelf maken, en iedereen heeft een ander maar te respecteren, daarbij komt dat je in gesloten openbare ruimtes toch al niet meer mag roken, en daar buiten op straat zijn wel ergere dingen die jou kanker gaan bezorgen. Maar je vooral lekker door ergeren aan rokers je overal aan lopen opfokken, dan haal jij je zelf nog eerder omzeep dan een ketting roker. Maarja dan ben je in ieder geval niet dood gegaan aan kanker!

Reageren is niet meer mogelijk