De bus (2)

Door pcprutser op donderdag 9 juni 2011 20:11 - Reacties (23)
Categorie: Blog, Views: 3.946

Een halte verder stapt er altijd een vrouw in die er een beetje excentriek uitziet. Een iets te dik gelipstifte mond en zwart strak gestyled haar.
Natuurlijk stappen er bij die halte meer mensen in. Maar laatst had ze met een meisje, die bij dezelfde halte instapt, een heel gesprek! Het leek of ze elkaar al langer dan vandaag kenden. En gelukkig zaten ze voor mij, waardoor ik toch de neiging had m'n oordopjes uit m'n oor te trekken en het gesprek te gaan volgen. Wat ik uiteindelijk toch maar niet gedaan heb.

Wederom een paar haltes verder stapt er tegenwoordig een soort boswachter in. Een vale donkergroene rib-broek, daarbij komt ook nog eens dat die veel, maar dan ook veel te ruim is en het lijkt of de broek zijn langste tijd heeft gehad. Ook heeft hij een lekker warme Siberische muts en te dikke handschoenen. Zodra hij zijn chipkaart voor het kastje heeft gehaald, moet dat pasje weer zijn portemonnee in. Maar hij heeft niet zomaar een portemonnee, maar een vrij kinderlijke. Vervolgens gaat z'n handschoen weer aan en zingt hij het met dichte winterjas uit tot in Arnhem! En ik zit al te zweten in die bloedhete bus.

De bus (1)

Door pcprutser op zaterdag 21 mei 2011 20:50 - Reacties (20)
Categorie: Blog, Views: 5.958

Dagelijks zit ik in de bus naar Arnhem. Meestal in de spits en dan is de bus flink gevuld. Soms kies ik ervoor om zinloos naar buiten te staren en soms om mensen te kijken. Maar meestal ga ik toch voor dat half uurtje extra slaap
.
Je komt de gekste mensen tegen. Zo is er altijd in de bus van 7:55 een vrouw die verstandelijk niet helemaal in orde is, ze kijkt heel gespannen, draait met een vinger steeds om een plukje haar (altijd hetzelfde plukje), heeft vaak wel een zitplaats (helemaal voorin, rechts naast de chauffeur), maar komt er na een minuut meestal vanaf om naar achteren (achter uitgang) te lopen en daar door het raam te turen waar ze nu ongeveer is. Vaak loopt ze dan naar de chauffeur om vaak even iets te vragen. Soms heeft ze nog even tijd om even te zitten voordat ze uit de bus stapt.
Echter misste ze laatste haar halte, en toen ze daar achter kwam, liep ze van de uitgang naar voren met dikke tranen. Ze vroeg de chauffeur wat haar nu weer overkomen was. Ze stapte bij de eerst volgende halte uit.

Telkens als ik haar nu zie lijkt ze extra gespannen te zijn. Ze vergeet altijd op het knopje te drukken. Maar de bus stopt wel altijd (meestal moeten er mensen bij in), of ze heeft met de chauffeur haar halte besproken, of iemand anders heeft op het knopje gedrukt. Soms heb ik de neiging om zelf voor haar op het knopje te drukken. Maar ik weet mij tot nog toe in te houden.

Nieuwe blogger

Door pcprutser op donderdag 12 mei 2011 01:00 - Reacties (4)
Categorie: CAMJO, Views: 2.853

Jaja, weer een nieuwe onder de bloggers. Inmiddels ben ik al ruim 3 jaar T-net lid en een nog langere gebruiker. Zo had ik dus ook genoeg karma voor een zinvolle blog!

Echter heb ik de ICT als beroep opzij gezet en ben ik nu bezig met een opleiding tot CAMJO (CAMera-JOurnalist). 'vroeger' gingen er twee of soms zelfs drie mensen op pad om (bijvoorbeeld) een nieuwsitem te maken, tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker door één persoon, die filmt, interviewt en monteert.
En laat ik daar nou net over willen gaan bloggen. Ik ben er dus voor de filmende-blog-geïnteresseerde.

Trouwens ik ben voor een opdracht (van school) opzoek naar iemand die 'iets' te koop heeft staan. Het idee is om een item van te maken in de stijl van Frans Bromet. Het is dus leuk als des betreffende persoon iets leuks te vertellen heeft.
Echter moet dit voor vrijdag af, (ja, heb het laten versloffen, zoals een echt student behoort te doen) dus alles hulp is welkom, het moet een item van 5 tot 10 minuten worden. De beloning is vermelding op mijn site en hier op tweakers!